Terug

 

Telkens weer krijg ik te horen; “jamaar Marlie jij bent gewoon een optimist”, “jij ziet alles optimistisch, dat zit eenmaal in jou en dat is niet voor iedereen weggelegd!”


En ja, positief denken is makkelijk als het leven je toelacht en alles meezit. Maar wanneer je ineens wind tegen krijgt – door een scheiding, een ontslag, je gezondheid of het verlies van een dierbare – en je gemoedstoestand in zwaar weer terechtkomt, dan veranderd alles in 1 seconde.

Toch is het mogelijk om, ook onder zeer verdrietige omstandigheden, positief te blijven. Daar kan ik echt wel over meepraten. Mijn optimisme en laat ik het vooral mindset noemen, heeft me heel ver gebracht!

 

Het zit in jou.....

Positief denken is niet de oplossing voor al je problemen. Het is een krachtig gereedschap richting een bewuster leven. Iedereen doet dit ook op zijn of haar eigen manier.
En dat het mogelijk is dat blijkt want 25% van ons optimisme is erfelijk bepaald, daar kunnen we niets aan veranderen ;).
Maar op de andere 75% heb je zelf invloed. Hoe mooi is dat!

Wil jij bewuster worden en aan de slag met die 75% waar je zelf invloed op hebt.
Dan loop ik graag met jou mee!

Deel deze post